Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kluski ziemniaczane z serkiem topionym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Luty, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kluski ziemniaczane z serkiem topionym

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • cebula
  • serek topiony
  • kilka łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki obrać.1 kg ziemniaków zetrzeć na tarce o grubych oczkach, 50 dag ugotować i przepuścić przez praskę. Tarte ziemniaki odcisnąć. Sok odstawić, zlać wodę a skrobię dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić. Dodać sól i pieprz. Ser pokroić w małą kostkę. Formować placuszki, układać na każdym kostkę sera i formować kulki albo podłużne kluski. Wrzucić na osoloną, gotująca się wodę w garnku. Od chwili wypłynięcia, gotować jeszcze 6 minut ( na średnim ogniu ). Podawać z przesmażoną na oliwie cebulką.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)