Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczone gęsie udka

Redaktor admin on 13 Luty, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczone gęsie udka

Składniki :

  • udka gęsie
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szklanki soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Udka umyć, natrzeć solą, pieprzem, wysmarować tymiankiem, majerankiem i wstawić do lodówki na dwie godziny (pod folią spożywczą). Następnie nóżki przełożyć do żaroodpornego naczynia (skórką do dołu). Na dno wlać sok jabłkowy, wrzucić obrane ale nie posiekane ząbki czosnku i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (bez przykrycia) przez godzinę. Nóżki odwrócić, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez dwie godziny. Po godzinie odwrócić je na drugą stronę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)