Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa pieczarkowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Luty, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa pieczarkowa

Składniki :

  • 30 dkg podudzi kurczaka
  • mała włoszczyzna
  • 25 dkg pieczarek
  • kilka ziemniaków
  • łyżka masła
  • sól
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • 3 – 4 l wody

Podudzia umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, wrzucić ziarna pieprzu i gotować na małym ogniu, pod przykryciem ok. 30 minut. Warzywa obrać, umyć i pokroić w plasterki albo w kostkę. Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę i włożyć do miski z zimną wodą. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na maśle, na patelni, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos z pieczarek odparuje, wyłączyć je. Do garnka z gotującym się mięsem, wrzucić warzywa i gotować na małym ogniu 20 minut. Po tym czasie, dodać pieczarki, ziemniaki i gotować pod przykryciem 10 – 15 minut. Na minutę przed końcem, dodać śmietanę ( najlepiej do zup ). Podawać z posiekaną natką.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)