Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Mule w muszelkach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Marzec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Mule w muszelkach

Składniki :

  • 1 kg muli w czarnych, zamkniętych muszlach
  • 6 ząbków czosnku
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 szklanki białego wina
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Cebulę pokroić w cienkie plasterki i zeszklić ją na patelni, na oliwie. Dodać cienko pokrojony czosnek. Po dwóch minutach wlać wino oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko gotować ok. 6 minut. Po tym czasie wsypać muszle ( sos powinien je przykryć ), posolić i gotować jeszcze ok. 4 minut do czasu aż muszle się otworzą. Gotowe, podawać z bagietką.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)