Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z cukinią, pomidorami i oregano z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Marzec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z cukinią, pomidorami i oregano

Składniki :

  • makaron wstążki
  • cukinia
  • cebula
  • 2 średnie pomidory
  • papryczka habanero
  • świeże oregano
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • sól

Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryczkę posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, usunąć nożem rdzeń i drobno pokroić. Cukinię, cebulę i papryczkę wrzucić na niezbyt mocno rozgrzaną oliwę na patelni. Smażyć ok minuty – mieszając. Po tym czasie dodać pomidory, posolić i dusić wszystko na średnim ogniu przez 8 minut, tak, żeby pomidory puściły sok. Od czasu do czasu mieszać. Wcześniej ugotować makaron w osolonej wodzie ( przez 8 minut). Na gotowy, wlać sos z cukinią, dodać ser i delikatnie wymieszać. Potrawę posypać listkami oregano.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)