Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczona, aromatyczna karkówka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Marzec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczona, aromatyczna karkówka

Składniki :

  • półtora kg karkówki
  • 5 ząbków czosnku
  • pieprz czarny tłuczony
  • gałązka rozmarynu
  • sól morka
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula
  • koper włoski

Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z oliwą, pieprzem i solą. Mięso naciąć wzdłuż ( ale nie przekroić ). Na powstałym płacie rozsmarować pastę z czosnkiem, docisnąć do całego kawałka. Natrzeć solą. Na wierzchu ułożyć gałązkę rozmarynu. Mięso obwiązać nicią. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, podobnie koper włoski. Mięso ułożyć w brytfance  i piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę. Po tym czasie podlać trochę wodą ( albo bulionem ) i wrzucić cebulę i koper włoski. Piec jeszcze przez pół godziny ( od czasu do czasu obrócić ).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)