Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczarki faszerowane porem i jajkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Kwiecień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczarki faszerowane porem i jajkami

Składniki :

  • 10 dużych pieczarek
  • średni por
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Pieczarki dobrze umyć albo obrać. Wykroić ogonki i powiększyć po nich dziurkę (oczyścić). Pora umyć, odkroić końcówkę i obgotować go w osolonej wodzie przez 2 minuty. Jajka ugotować na twardo. Ogonki od pieczarek drobno pokroić i obsmażyć na maśle. Z ugotowanych jajek zdjąć skorupkę i pokroić je w drobną kostkę. Pora, jak ostygnie, też drobno pokroić. Do miski przełożyć obsmażone ogonki pieczarek (razem z sosem), jajka i pora. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać do pieczarek i piec je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)