Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajko wiosenne z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Kwiecień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajko wiosenne

Składniki :

  • jajko
  • zielona oliwka nadziewana papryką
  • 2 małe kawałki żółtej papryki
  • sałata
  • sos ( łyżeczka oliwy + 2 łyżeczki soku z cytryny + szczypta soli + odrobina cukru )

Jajko ugotować na twardo. Jak ostygnie, przekroić je na pół i spiąć wykałaczką  (pionowo, z tyłu) jego dwie części. Oliwkę przekroić na pół i każdą połówkę włożyć  (jako oczy) między połówki jajka. W kawałkach papryki wyciąć nożem pazurki i ułożyć je na dole jajka jako stopy. Jajko wokół wyłożyć sałatą. Lekko polać ją sosem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)