Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Konserwowe papryczki chili z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Kwiecień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Konserwowe papryczki chili

Składniki :

  • 500 g papryczek chili
  • 2 szklanki wody
  • 3 szklanki octu
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki cukru

Papryczki umyć, usunąć z nich ogonki. Poukładać w czystych słoikach. Do garnka wlać ocet, wodę, dodać sól i cukier. Zagotować. Marynatą zalać papryczki, dokręcić i pasteryzować przez 15 minut. Słoiki odwrócić do góry nogami i studzić (nakryć ściereczką).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)