Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Biała kiełbasa pieczona z cebulą i przyprawami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Kwiecień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Biała kiełbasa pieczona z cebulą i przyprawami

Składniki :

  • 6 białych kiełbas
  • 4 cebule
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Cebule obrać, pokroić na dość grube plastry. Część ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posolić, popieprzyć, dodać majeranek i polać oliwą. Na tej warstwie ułożyć kiełbasy a na nich kawałki cebuli. Posolić, popieprzyć, dodać majeranek, posiekaną natkę pietruszki i pokrojony czosnek. Polać niewielką ilością oliwy. Wstawić do piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia kilka razy podlać kilkoma łyżkami gorącej wody.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)