Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa jarzynowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Maj, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa jarzynowa

Składniki :

  • 2 udka kurczaka
  • włoszczyzna
  • 3/4 szklanki mrożonego groszku
  • kilka ziemniaków
  • koperek
  • śmietana
  • sól

Udka kurczaka umyć i gotować w osolonej wodzie przez ok. 40 minut. Po tym czasie wyjąć je i odstawić  (można wykorzystać do innego dania). Warzywa i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru. Posolić. Po 10 minutach dodać groszek. Gotować jeszcze 10 minut. Do kubka wlać kilka łyżek wywaru, dodać śmietanę, wymieszać i przelać do zupy. Posypać koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)