Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwica wieprzowa pikantna z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Maj, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwica wieprzowa pikantna

Składniki :

  • polędwica wieprzowa
  • łyżka tłuczonego pieprzu
  • łyżeczka soli morskiej
  • łyżeczka chili
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • oliwa

W miseczce wymieszać pieprz, sól i chili. Polędwicę z każdej strony posmarować oliwą i obtoczyć w pikantnej mieszance. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie, wyjąć mięso z folii, obsmażyć na patelni, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. W Na dziesięć minut przed końcem, polać zasmażką (posiekany czosnek podsmażony na maśle).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)