Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Plastry schabu pieczone w ziołach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Maj, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Plastry schabu pieczone w ziołach

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • łyżka tłuczonego pieprzu
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka listków rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • natka pietruszki

Przyprawy zmieszać, czosnek posiekać. Mięso pociąć na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek obtoczyć w przyprawach i czosnku, włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą i zostawić na kilka godzin w lodówce pod przykryciem. Potem wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny. Co kilka minut odwracać plastry schabu i podlewać wszystko niewielką ilością wody. Gotowe, przystroić natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)