Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka z roszponką, awokado i ziarnami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Maj, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sałatka z roszponką, awokado i ziarnami

Składniki :

  • sałata rzymska
  • roszponka
  • awokado
  • 5 małych pomidorków ( dobre zielone )
  • garść ziaren słonecznika
  • garść ziaren dyni
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Sałatę umyć, porwać na małe kawałki. Ułożyć na półmisku. Na nie rozrzucić listki roszponki. Dodać  umyte, pokrojone na połówki pomidorki. Ziarna słonecznika i dyni uprażyć na suchej patelni. Na końcu obrać awokado, (usunąć pestkę), pokroić na małe kawałki , dodać je do sałatki i polać oliwą zmieszaną z sokiem cytryny i solą (pół łyżeczki). Wszystko posypać uprażonymi ziarnami.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)