Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa ze świeżych kurek z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Czerwiec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa ze świeżych kurek

Składniki :

  • 50 dkg świeżych kurek
  • młoda włoszczyzna bez pora
  • średnia cebula
  • łyżka masła
  • pół szklanki śmietany
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Kurki oczyścić, umyć, włoszczyznę obrać. W rondlu rozpuścić masło, dodać kurki, pokrojone: marchewki, pietruszkę i seler. Posolić, dodać pieprz.  Wszystko smażyć przez 5 minut. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i dusić ok. 10 minut. Dolać gorącej wody (około półtora litra) i gotować przez 15 minut. Na minutę przed końcem dodać śmietanę. Podawać z ugotowanym makaronem, posypać koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)