Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wieprzowina duszona z morelami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Czerwiec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wieprzowina duszona z morelami

Składniki :

  • 60 dkg łopatki wieprzowej
  • 30 dkg moreli
  • łyżeczka miodu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • tymianek (łyżeczka )
  • łyżka octu balsamicznego
  • pół szklanki gorącej wody

Połączyć oliwę z octem, miodem, posiekanym czosnkiem, pieprzem, solą i tymiankiem. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojone w kostkę mięso. Wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Morele pokroić na połówki (usunąć pestkę). Mięso wraz z pokrojoną cebulą obsmażyć na patelni, dodać morele, podlać wodą i dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Od czasu do czasu mieszać i ewentualnie podlewać niewielką ilością wody. Podawać z ryżem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)