Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurki smażone na maśle z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Czerwiec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurki smażone na maśle

Składniki :

  • 50 dkg kurek
  • 3 łyżki sklarowanego masła
  • biały pieprz
  • sól

Kurki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, większe pokroić. Obsuszyć. Masło silnie rozgrzać na patelni, na nie wrzucić kurki. Smażyć 3 minuty, mieszając. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem kolejne 3 minuty. Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień tak aby sos odparował ( około 3 minut ). Mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)