Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Burger domowy z sosem musztardowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Lipiec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.


Burger domowy z sosem musztardowym

Składniki :

  • 60 dkg mięsa wołowego (antrykot)
  • cebula
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • łyżka oliwy (do zeszklenia cebuli)

Sos musztardowy :

  • pól szklanki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól

Mięso zmielić, cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Jak przestygnie, dodać do mięsa. Dodać też musztardę, sól i pieprz. Wymieszać i utoczyć ścisłe kulki. Następnie formować płaskie kotleciki (wielkości kajzerki). Wrzucać je na bardzo dobrze rozgrzane masło na patelni i smażyć ok. 4 minut z każdej strony. Podawać z sosem musztardowym (połączyć podane składniki)

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)