Burger domowy z sosem musztardowym
Składniki :
- 60 dkg mięsa wołowego (antrykot)
- cebula
- 2 łyżki musztardy Dijon
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła klarowanego
- łyżka oliwy (do zeszklenia cebuli)
Sos musztardowy :
- pól szklanki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka musztardy francuskiej
- sól
Mięso zmielić, cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Jak przestygnie, dodać do mięsa. Dodać też musztardę, sól i pieprz. Wymieszać i utoczyć ścisłe kulki. Następnie formować płaskie kotleciki (wielkości kajzerki). Wrzucać je na bardzo dobrze rozgrzane masło na patelni i smażyć ok. 4 minut z każdej strony. Podawać z sosem musztardowym (połączyć podane składniki)
Smacznego !