Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karkówka pieczona w ziołach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Lipiec, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Karkówka pieczona w ziołach

Składniki:

  • 80 dkg karkówki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • czarny pieprz tłuczony
  • sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Karkówkę natrzeć zmieszanymi ziołami, przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Wstawić na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Po tym czasie obsmażyć mięso na patelni, na oliwie z każdej strony, żeby zamknąć pory. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny. Od czasu do czasu podlewać niewielką ilością gorącej wody. Tak upieczoną karkówkę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)