Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z owocami morza z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Sierpień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z owocami morza

Składniki:

  • 2 garści mrożonych owoców morza
  • 180 g makaronu spaghetti
  • puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżki oliwek
  • cebula
  • 2, 3 ząbki czosnku
  • 100 g białego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Owoce morza rozmrozić, osuszyć z wody. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić wcześniej drobno pokrojoną cebulę. Dodać posiekany czosnek i owoce morza. Smażyć ok. minuty. Wlać wino i dusić ok. 4 minut. Dodać pomidory i pokrojone oliwki. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 7 minut aż sos się zagęści. Makaron ugotować w osolonej wodzie (al dente), odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)