Makaron z owocami morza
Składniki:
- 2 garści mrożonych owoców morza
- 180 g makaronu spaghetti
- puszka krojonych pomidorów
- 2 łyżki oliwek
- cebula
- 2, 3 ząbki czosnku
- 100 g białego wina
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Owoce morza rozmrozić, osuszyć z wody. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić wcześniej drobno pokrojoną cebulę. Dodać posiekany czosnek i owoce morza. Smażyć ok. minuty. Wlać wino i dusić ok. 4 minut. Dodać pomidory i pokrojone oliwki. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 7 minut aż sos się zagęści. Makaron ugotować w osolonej wodzie (al dente), odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać natką pietruszki.
Smacznego !