Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab w chili i sałatka z cebuli i jabłka w śmietanie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Sierpień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab w chili i sałatka z cebuli i jabłka w śmietanie

Składniki :

  • kilka plastrów schabu środkowego
  • łyżka chili w proszku
  • łyżka papryki słodkiej w proszku
  • sól
  • łyżka oliwy

Sałatka :

  • cebula
  • duże jabłko
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • sok z cytryny

Plastry schabu umyć, posolić, obtoczyć w chili i papryce w proszku, polać łyżką oliwy i wstawić pod przykryciem na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie, przełożyć je do żaroodpornego naczynia i dusić ok. 30 minut. Podlewać niewielką ilością gorącej wody. Obracać. Przygotować sałatkę: cebulę obrać, pokroić w krążki. W garnku zagotować wodę, położyć na nim metalowe sitko, na nie krążki cebuli i gotować je nad parą przez pięć minut. Następnie przełożyć cebulę do miseczki, żeby przestygła. Jabłko obrać, pokroić w plastry, potem w słupki. Zanurzyć je w soku z cytryny. Dodać cebulę i wymieszać ze śmietaną. Gotowy schab podawać z tak przygotowaną sałatką. Przystroić zieleniną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)