Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Konfitura z żurawin z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Wrzesień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Konfitura z żurawin

Składniki :

  • 1 kg  żurawin
  • 1/2 kg cukru
  • duże jabłko
  • sok z cytryny

Żurawinę zasypać cukrem, delikatnie wymieszać i odstawić aż żurawina puści sok. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do żurawiny. Wlać sok z cytryny. Wymieszać i gotować w garnku przez 40 minut od czasu do czasu mieszając. Gotową przełożyć do czystych słoików i pasteryzować je przez 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)