Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Cukinia pieczona z kurkami i bazyliąz cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Wrzesień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Cukinia pieczona z kurkami i bazylią

Składniki:

  • pół kg kurek
  • 2 średnie cukinie
  • kilka ząbków czosnku
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • masło do smażenia

Cukinie obrać, pokroić w kostkę, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obok obrane ząbki czosnku. Wszystko posolić, polać oliwą. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut aż do zarumienienia. Oczyszczone kurki smażyć na patelni, na maśle. Kiedy sos odparuje, dodać sól, pieprz i posiekaną bazylię. Usmażone, zmieszać z upieczoną cukinią i czosnkiem. Można posypać pokruszonym serem feta.

Smacznego !

Cukinia pieczona z kurkami i bazylią

Składnki :

pół kg kurek

2 średnie cukinie

kilka ząbków czosnku

garść listków bazylii

sól

pieprz

oliwa

masło do smażenia

Cukinie obrać, pokroić w kostkę, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obok obrane ząbki czosnku. Wszystko posolić, polać oliwą. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut aż do zarumienienia. Oczyszczone kurki smażyć na patelni, na maśle. Kiedy sos odparuje, dodać sól, pieprz i posiekaną bazylię. Usmażone, zmieszać z upieczoną cukinią i czosnkiem. Można posypać pokruszonym serem feta.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)