Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pasta z chili i gruszek z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Październik, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pasta z chili i gruszek

Składniki :

  • 1 kg papryczek chili
  • słodka papryka
  • pół szklanki koncentratu pomidorowego
  • 2 gruszki
  • łyżeczka soli
  • 3/4 szklanki octu z białego wina lub jabłkowego

Papryczki umyć, oczyścić z nasion, pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnka. Dodać  drobno pokrojoną paprykę słodką (oczyszczoną z gniazda nasiennego), wszystko posolić i odstawić na kilkanaście godzin. Po tym czasie dodać ocet, obrane i pokrojone gruszki, koncentrat pomidorowy i gotować wszystko na małym ogniu przez pół godziny. Zmiksować, przełożyć do gorących słoików, odwrócić je do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Gotowa pasta jest dobrym dodatkiem do mięs, serów czy kanapek.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)