Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczki wieprzowe z papryczkami i serem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Październik, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwiczki wieprzowe z papryczkami i serem

Składniki:

  • Polędwica wieprzowa
  • kilka małych ostrych papryczek
  • 10 dkg twardego sera żółtego
  • sól
  • oliwa
  • łyżeczka masła

Polędwicę pokroić na plastry (ok 3 cm każdy). Rozbić je na płaskie kotlety (nie za mocno, bo to delikatne mięso). Posolić. Papryczki pokroić na małe kawałki i  smażyć je przez minutę na maśle. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zmieszać podsmażone papryczki z serem. Kotlety usmażyć na oliwie na patelni tak żeby były zarumienione z obu stron. Na każdy kotlet ułożyć ser z papryczkami. Przykryć pokrywką  i smażyć jeszcze dwie minuty – aż ser się rozpuści.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)