Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety z karkówki z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Październik, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlety z karkówki z warzywami

Składniki:

  • 70 dkg karkówki
  • seler naciowy
  • 3 twarde ogórki kiszone
  • cebula
  • cukinia
  • 2 papryki
  • sól
  • pieprz
  • Szklanka bulionu
  • oliwa do smażenia

Karkówkę pokroić w plastry. Każdy posolić i popieprzyć z obu stron. Obsmażyć na patelni i przełożyć (wraz z sosem ze smażenia) do  żaroodpornego naczynia. Seler, ogórki i cebulę pokroić. Cukinie (wcześniej obrać) i papryki  (usunąć gniazda nasienne) też pokroić. Warzywa ulożyć na kotletach i piec wszystko w piekarniku przez półtorej godziny w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia podlewać bulionem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)