Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczony, kruchy schab z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Listopad, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczony, kruchy schab

Składniki :

  • 1 kg schabu
  • mleko ( do moczenia schabu przed pieczeniem )
  • 4 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku
  • garść listków bazylii
  • majeranek
  • sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Umyty schab włożyć do garnka, zalać go mlekiem z dodatkiem rozgniecionych ząbków czosnku. Mleko powinno przykryć schab. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso z mleka, odsączyć, natrzeć solą, majerankiem i obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie, na patelni. Papryczki chili posiekać, zmieszać z listami bazylii. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch ułożyć papryczki z bazylią, lekko skropić oliwą i piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Od czasu do czasu mięso obracać i podlewać niewielką ilością gorącej wody.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)