Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wafle z masą kajmakową z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 12 Listopad, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wafle z masą kajmakową

Składniki :

  • Paczka wafli bezcukrowych
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • garnek z wodą

Puszkę mleka włożyć do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła puszkę i gotować przez 3 godziny. Jak woda odparuje, dolewać. Puszka musi być przez cały  czas gotowania pod wodą. Następnie odlać wodę i zostawić puszkę w garnku do ostygnięcia. Schłodzoną otworzyć i tak uzyskaną masę kajmakową rozsmarować na waflu ułożonym na blacie. Na to kłaść następny wafel, znowu smarować masą itd. Gotowe “posklejane” masą kajmakową wafle ułożyć na desce, docisnąć i ostrym nożem pokroić je na mniejsze części – kwadraty czy trójkąty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)