Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ryba po grecku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 20 Listopad, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ryba po grecku

Składniki :

  • 5 kostek ( albo trzy płaty ) mrożonego mintaja albo morszczuka
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 cebule
  • ziele angielskie ( kilka ziaren )
  • 2 liście laurowe
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2, 3 łyżki oliwy
  • sól

Oliwę rozgrzać na patelni i wrzucić zamrożone kostki ryby. Smażyć przez 5 minut z każdej strony. Gdy woda trochę odparuje, dodać obrane i starte na dużych oczkach tarki : marchewki, pietruszkę i seler. Dodać też poszatkowane cebule, ziele angielskie i liście laurowe. Wszystko posolić i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu przez 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze przez 5 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)