Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Czerwona kapusta na ciepło z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Styczeń, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Czerwona kapusta na ciepło

Składniki :

  • Główka czerwonej kapusty
  • mały słoiczek żurawin
  • mały słoiczek borówek
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • liść laurowy
  • kostka rosołowa
  • 2 szklanki wody
  • sól

Kapustę umyć, usunąć głąb, poszatkować. Do garnka wlać wodę, posolić, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić kapustę. Po 20 minutach dodać żurawiny i borówki. Wymieszać, zmniejszyć ogień i dusić przez 40 minut. Na patelni rozpuścić masło, kostkę rosołową, dodać mąkę, wymieszać i tak przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty. Mieszać i dusić jeszcze ok. 10 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)