Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Risotto z warzywami z “Cyklu Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Styczeń, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Risotto z warzywami

Składniki:

  • szklanka ryżu
  • pół selera
  • 2 cebule
  • papryka zielona
  • 2 papryczki ostre
  • szklanka mrożonego groszku
  • 2 szklanki bulionu
  • sól
  • koperek
  • 3 łyżki oliwy

W garnku rozgrzać oliwę, zmniejszyć ogień na średni i wsypać ryż. Smażyć go na oliwie przez kilka minut. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne i też je pokroić w kostkę. Papryczki posiekać (usunąć pestki). Seler obrać, drobno pokroić. Warzywa wrzucić do ryżu, posolić i smażyć wszystko ok. 15 minut. Mieszać. Po tym czasie dodać bulion. Kiedy risotto wchłonie płyn, dodać groszek. Podgrzewać jeszcze ok. 10 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)