Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Chrupiące kawałki kurczaka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Styczeń, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Chrupiące kawałki kurczaka

Składniki:

  • kilka kawałków kurczaka (mogą być bioderka)
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • bułka tarta

marynata:

  • 1/3 szklanki oliwy
  • pieprz
  • sól
  • łyżka świeżego tymianku ( może być suszony )
  • łyżka listków bazylii

Wymieszać składniki marynaty i włożyć do niej kawałki kurczaka. Przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Bułkę tartą zmieszać z posiekanymi: czosnkiem i natką pietruszki. Obtoczyć w tym kawałki kurczaka i ułożyć na papierze do pieczenia na blasze w piekarniku. Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę. Po pół godzinie odwrócić mięso na drugą stronę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)