Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wieprzowina duszona z pieczarkami i warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Luty, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wieprzowina duszona z pieczarkami i warzywami

Składniki:

  • 70 dkg  surowej szynki wieprzowej
  • 30 dkg małych pieczarek
  • mały seler
  • pół papryki zielonej
  • pół papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 2 łyżki masła

Mięso pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na oliwie na patelni. Obrać : pieczarki (nie kroić), seler (pokroić w dość małą kostkę). Pieczarki i seler smażyć na maśle, na drugiej patelni aż do lekkiego zrumienienia (ok. 10 minut). Posolić. Mięso, pieczarki i seler przełożyć razem z sosem do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone papryki. Naczynie przykryć folią aluminiową albo papierem do pieczenia i dusić wszystko przez godzinę 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)