Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zapiekanka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Luty, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zapiekanka

Składniki:

  • 30 dkg gotowanego mięsa wołowego ( z zupy )
  • 4 szalotki
  • 3 papryczki chili
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • kilka plastrów twardego sera żółtego
  • makaron
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy do smażenia

Wyjąć ugotowane mięso z zupy, pokroić je na drobne kawałki. Szalotki obrać, pokroić w kostkę i na oliwie zeszklić je na patelni. Papryczki posiekać. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na to wyłożyć pokrojone mięso, szalotki i papryczki i zalać Koncentratem pomidorowym rozrzedzonym w przegotowanej wodzie do konsystencji ketchupu. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Piec w piekarniku około 15 minut w temparaturze 180 stopni. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)