Zapiekanka
Składniki:
- 30 dkg gotowanego mięsa wołowego ( z zupy )
- 4 szalotki
- 3 papryczki chili
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
- kilka plastrów twardego sera żółtego
- makaron
- natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy do smażenia
Wyjąć ugotowane mięso z zupy, pokroić je na drobne kawałki. Szalotki obrać, pokroić w kostkę i na oliwie zeszklić je na patelni. Papryczki posiekać. Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na to wyłożyć pokrojone mięso, szalotki i papryczki i zalać Koncentratem pomidorowym rozrzedzonym w przegotowanej wodzie do konsystencji ketchupu. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Piec w piekarniku około 15 minut w temparaturze 180 stopni. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Smacznego!