Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Piersi kaczki pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Marzec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Piersi kaczki pieczone

Składniki:

  • piersi kaczki
  • marynata:
    • łyżka miodu
    • 2 ząbki przepuszczonego przez praskę czosnku
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • łyżeczka pieprzu albo drobno posiekanej papryczki chili
    • sól
    • 2 łyżki soku z cytryny

Połączyć składniki marynaty, wymieszać. Piersi kaczki ułożyć w marynacie i wstawić na noc do lodówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Od czasu do czasu mięso odwracać na drugą stronę.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)