Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łosoś duszony z oliwkami i suszonymi pomidorami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Marzec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Łosoś duszony z oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki:

  • świeży filet łososia
  • kwaśna śmietana (kilka łyżek)
  • mleko  (kilka łyżek)
  • kilka suszonych pomidorów
  • czarne oliwki
  • kilka winogron
  • gałka muszkatołowa (odrobina)
  • sok z cytryny (łyżka)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Łososia umyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki.

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na patelni, na oliwie. Dodać pokrojone w paski pomidory i przekrojone na pół oliwki. Smażyć przez minutę. Dodać śmietanę, kilka łyżek mleka, trochę startej gałki muszkatołowej, winogrona, wymieszać. Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oliwy, ułożyć rybę. Zalać sosem i dusić w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)