Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka wiosenna z jajkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Kwiecień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sałatka wiosenna z jajkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • por
  • szklanka mrożonego groszku
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • listki bazylii

Jajka ugotować na twardo, obrać kiedy ostygną i drobno pokroić. Pora obrać z wierzchnich liści, przekroić wzdłuż na 4 kawałki, potem drobno pokroić w poprzek. Spażyć we wrzącej, osolonej wodzie przez minutę. Groszek zalać niewielką ilością gorącej wody i podgrzewać na małym ogniu aż zmięknie ( ok.5 minut ). Pokrojone jajka, odcedzone kawałki pora i groszek przełożyć do miski, dodać śmietanę, majonez, sól. Wymieszać i przystroić listkami bazylii.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)