Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Roladki z wątróbek drobiowych z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Kwiecień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Roladki z wątróbek drobiowych

Składniki:

  • wątróbki drobiowe
  • plastry wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • zielony pieprz z zalewy (2 łyżki)
  • esencja sosu pieczeniowego (3 łyżki)
  • musztarda Dijon (łyżka)
  • śmietana (łyżka)
  • pół szklanki wody
  • oliwa (łyżka)

Wątróbki oczyścić z błonek, posypać solą i pieprzem. Zawinąć w plastry boczku. Na kratce od piekarnika ułożyć papier do pieczenia, na to roladki i piec przez 20 minut w temperaturze 190 stopni. W rondelku rozgrzać oliwę, dodać sos pieczeniowy i zielony pieprz. Dusić przez minutę. Dodać wodę, musztardę. Wymieszać. Po dwóch minutach dodać śmietanę i podgrzewać na małym ogniu jeszcze przez dwie minuty.

Gotowe roladki ułożyć na talerzu, polać sosem. Podawać z sałatą.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)