Roladki z wątróbek drobiowych
Składniki:
- wątróbki drobiowe
- plastry wędzonego boczku
- sól
- pieprz
Sos:
- zielony pieprz z zalewy (2 łyżki)
- esencja sosu pieczeniowego (3 łyżki)
- musztarda Dijon (łyżka)
- śmietana (łyżka)
- pół szklanki wody
- oliwa (łyżka)
Wątróbki oczyścić z błonek, posypać solą i pieprzem. Zawinąć w plastry boczku. Na kratce od piekarnika ułożyć papier do pieczenia, na to roladki i piec przez 20 minut w temperaturze 190 stopni. W rondelku rozgrzać oliwę, dodać sos pieczeniowy i zielony pieprz. Dusić przez minutę. Dodać wodę, musztardę. Wymieszać. Po dwóch minutach dodać śmietanę i podgrzewać na małym ogniu jeszcze przez dwie minuty.
Gotowe roladki ułożyć na talerzu, polać sosem. Podawać z sałatą.
Smacznego!