Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka z grochem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Kwiecień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sałatka z grochem

Składniki:

  • pół szklanki grochu
  • rukola
  • 2 pomidory
  • ogórek świeży
  • papryka
  • jajko
  • śmietana albo jogurt naturalny (można pół na pół)
  • sól

Groch namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotować jajko na twardo. Liście rukoli umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Pomidory i ogórek obrać, pokroić. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić ją w kostkę. Wszystko przełożyć do miski, dodać przestygnięty groch, jajko ugotowane na twardo, posolić, dodać śmietanę albo jogurt naturalny, wymieszać.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)