Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Plastry schabu w ziołach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Kwiecień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Plastry schabu w ziołach

Składniki:

  • plastry schabu ( 1 kg )
  • listki bazylii
  • 2 łyżki masła

marynata:

  • pęczek świeżego tymianku
  • garść listków mięty
  • 3 ząbki czosnku
  • czarny pieprz tłuczony
  • sól
  • 2 łyżki oliwy

Plastry schabu lekko naciąć nożem w kilku miejscach. Tymianek, miętę obrane ząbki czosnku, sól i pieprz utrzeć w moździerzu, dodać oliwę, wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć każdy kawałek mięsa. Ułożyć w naczyniu do pieczenia, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie zdjąć folię, wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Od czasu do czasu obracać i podlewać niewielką ilością wody. Na pięć minut przed końcem, dodać masło i listki bazylii.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)