Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Udka kurczaka z nadzieniem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Maj, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Udka kurczaka z nadzieniem

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • półtorej kajzerki
  • skórka z cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Natkę i czosnek posiekać, obrać skórkę z cytryny (cienko, żeby nie było białej warstwy) i też drobno posiekać. Kajzerki namoczyć w wodzie (ok.10 minut), następnie odcisnąć z wody, połączyć z natką, i skórką z cytryny. Posolić, doprawić pieprzem. Wszystko wymieszać. Udka umyć i od szerszej strony podważyć w każdym udku skórkę (delikatnie nożem albo palcami). Do tak powstałej kieszonki nakładać farsz. Spiąć wykałaczkami i każdy kawałek obtoczyć w soli i pieprzu. Ułożyć w żaroodoprnym naczyniu, polać oliwą i piec ok. godziny w temperaturze 200 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)