Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlet schabowy z ananasem

Redaktor admin on 1 Czerwiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlet schabowy z ananasem

Składniki:

  • plaster mięsa wieprzowego bez kości
  • żółtko
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól
  • pieprz (albo ostra papryka w proszku)
  • smalec do smażenia
  • plaster ananasa
  • odrobina żurawiny

Rozbić mięso tłuczkiem, żółtko roztrzepać, zmieszać z solą i pieprzem (albo z papryką). Mięso obtoczyć w mące, potem żółtku z przyprawami i w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec, położyć kotlet i smażyć na złoty kolor z obu stron (na średnim ogniu). Na usmażony kotlet położyć ananas, na środku dodać żurawinę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)