Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberko z grilla z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Czerwiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Żeberko z grilla

Składniki:

  • żeberko wieprzowe
  • 3/4 szklanki rosołu
  • 5 łyżek octu
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz

Żeberko umyć, osuszyć. Czosnek utrzeć z ketchupem, miodem, octem i wymieszać z rosołem. Doprawić solą i pieprzem. Żeberko zalać tak przygotowaną zalewą i odstawić do lodówki na kilka godzin (dobrze na noc). Rozgrzać grill, ułożyć żeberko. Grillować ok. 45 minut, od czasu do czasu smarować zalewą.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)