Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Fasolka szparagowa z jajkiem z cyklem “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Czerwiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Fasolka szparagowa z jajkiem

Składniki:

  • fasolka szparagowa
  • jajko
  • łyżka masła
  • koperek

Pierwsza wersja:

Fasolkę umyć, obciąć końcówki, opłukać w zimnej wodzie. Zagotować  osoloną wodę w garnku, wrzucić do niej fasolkę. Gotować przez kilka minut (tak, żeby nie była zbyt miękka). Na patelni rozgrzać masło, wbić jajko. Nie mieszać. Gotową fasolkę odcedzić, wyłożyć na półmisek. Na nią położyć jajko wraz z sosem ze smażenia, posypać koperkiem.

Druga wersja:

Fasolkę umyć, obciąć końcówki, opłukać w zimnej wodzie, ugotować (na niezbyt miękko) w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać maslo, wrzucić fasolkę, podsmażać, od czasu do czasu mieszając aż wyparuje woda. Następnie wbić do fasolki jajko i smażyć przez 3 minuty. Posypać koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)