Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jagnięcina z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Lipiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jagnięcina z warzywami

Składniki:

  • żeberka jagnięce
  • garść listków rozmarynu
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zielony kalafior
  • zielony groszek w strączkach
  • pomidorki koktailowe
  • kasza jaglana
  • łyżka masła

Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć. Czosnek i rozmaryn posiekać, zmieszać z solą, pieprzem i oliwą. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić na co najmniej pół godziny. Następnie obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika (180 stopni) na 15 minut. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, strączki groszku obsmażyć przez kilka minut na patelni, na maśle. Posolić. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowe :  kaszę, kalafior i strączki wyłożyć na półmisek, dodać pomidorki i żeberka.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)