Jagnięcina z warzywami
Składniki:
- żeberka jagnięce
- garść listków rozmarynu
- 5 ząbków czosnku
- oliwa
- sól
- pieprz
- zielony kalafior
- zielony groszek w strączkach
- pomidorki koktailowe
- kasza jaglana
- łyżka masła
Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć. Czosnek i rozmaryn posiekać, zmieszać z solą, pieprzem i oliwą. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić na co najmniej pół godziny. Następnie obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika (180 stopni) na 15 minut. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, strączki groszku obsmażyć przez kilka minut na patelni, na maśle. Posolić. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowe : kaszę, kalafior i strączki wyłożyć na półmisek, dodać pomidorki i żeberka.
Smacznego !