Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Leczo z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Lipiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Leczo

Składniki:

  • 2 małe cukinie
  • 2 papryki
  • 2 małe cebule
  • papryczka chili
  • 3 pomidory
  • sól
  • szczypiorek
  • koperek
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Cukinie umyć, obrać, pokroić w kostkę. Papryki, pokroić, uprzednio usuwając gniazda nasienne. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Papryczkę chili posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, drobno pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cukinie, papryki, cebule i papryczkę chili. Posolić, mieszać. Dusić przez 5 minut. Po tym czasie dodać pomidory i dusić jeszcze 5 minut. Gotowe posypać posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Podawać do makaronu albo ryżu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)