Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Naleśniki z serem i jagodami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Lipiec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Naleśniki z serem i jagodami

Składniki:

  • ciasto:
    • 150 g mąki pszennej
    • szklanka mleka
    • jajko
    • szczypta soli
    • 2 łyżki masła
    • cukier brązowy do posypania
    • naturalny jogurt
  • farsz:
    • kostka twarogu
    • żółtko
    • szklanka jagód
    • 3 łyżki śmietany
    • łyżka cukru

Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, mleko i szczyptę soli. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać 2 łyżki roztopionego (ale nie gorącego) masła. Wymieszać. Rozgrzać patelnię, dodać łyżeczkę masła i wlać chochlę ciasta. Smażyć naleśniki na lekko złoty kolor z obu stron. Twaróg wymieszać z żółtkiem, śmietaną i cukrem. Nakładać porcję do każdego naleśnika, na to łyżeczkę jagód. Zawinąć naleśniki, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec przez 3 minuty w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Gotowe polać naturalnym jogurtem i posypać brązowym cukrem.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)