Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Podudzia kurczaka z jabłkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Wrzesień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Podudzia kurczaka z jabłkami

Składniki:

  • podudzia kurczaka
  • jabłko
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • szklanka bulionu

Podudzia umyć, delikatnie podważyć skórkę nożem (zrobić kieszonkę), obrać jabłko, obskrobać nożem na cienkie, małe plasterki. Go każdej  ”kieszonki ” podudzia włożyć po kilka plasterków jabłka. Wszystko doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, dodać kawałki masła i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Od czasu do czasu obracać. Po 30 minutach podlać bulionem.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)