Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajecznica z kurkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Wrzesień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajecznica z kurkami

Składniki:

  • 2 – 3 szklanki kurek
  • mała cebula
  • koperek
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Kurki oczyścić, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na pateni, zeszklić cebulę, dodać kurki i smażyć przez 10 minut. Mieszać. Jajka wbić do miseczki, dodać pokrojony koperek, sól, pieprz i wymieszać. Przelać do kurek na patelni. Smażyć jeszcze chwilę aż jajka się zetną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)