Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ciasto ze śliwkami

Redaktor admin on 18 Wrzesień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ciasto ze śliwkami

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 3/4 kostki masła
  • szklanka cukru
  • 3 łyżki śmietany
  • kilkanaście śliwek
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia

Masło roztopić w rondelku, zostawić do ostygnięcia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, cukier, ostudzone masło i śmietanę. Wszystko wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do brytfanki uprzednio wysmarowanej masłem. Śliwki umyć, każdą przekroić na pół, wyjąć pestki. Ułożyć na cieście skórkami do dołu. Piec w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez godzinę. Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)